jahorina 01 600

ORGANIZACIJA IZLETA

Ljubitelji prirode sa pravom Jahorinu nazivaju planinom ljepoticom. Blaga planinska klima i prisustvo kontinentalnih i mediteranskih struja cine je izuzetnom i u zimskim i u ljetnim mjesecima.

Snijegom je prekrivena od oktobra do maja mjeseca, oko 175 dana godišnje sa prosječnom visinom sniježnog prekrivača od 106 centimetara.

Čist vazduh bogat ozonom, omogućava poboljšanje krvne slike i crvenih krvnih zrnaca za samo desetak dana boravka na Jahorini, stoga je proglašena i Vazdušnom banjom. Pomaže u liječenju bolesti štitaste žlijezde, bronhitisa, anemije. Veliko bogatstvo Jahorine je čista i hladna pitka voda, naročito ona iz poznatog Vukelinog vrela. Gosti hotela, planinari, imaju izuzetnu mogućnost uživanja u bogatstvu i raznolikosti ove Sniježne ljepotice.

jahorina prirodaPlaninarske staze su izuzetno dobro obilježene a hotel organizuje izlete i šetnju u prirodi sa vodičima-planinarima članovima P.D.Jahorina.

Ljubitelji planine, ekolozi i skupljači ljekovitog bilja u ljetnim mjesecima beru ljekovito bilje kojeg ima u izobilju (majčina dušica, lincura, brusnica, nana...) i od tog bilja spravljaju čuveni JAHORINSKI ČAJ.

Hotel organizuje za svoje goste i izlet na piknik-roštilj u prirodu gdje gosti sami sebi ili uz pomoć vodića spremaju jelo.

Za ljubitelje ribolova organizuju se izleti sa vodicima u Kasidolsku Rijeku, koja je izuzetno bogata raznim vrstama ribe..


IZLETI QR Code
Free and premium joomla templates.